Senioritsempparin palvelut

 

Yksilöjumppa

Asiakkaan yksilölliset tarpeet ovat aina yksilöjumpan sisällön ja tavoitteiden perustana. Tavoitteita voi olla esimerkiksi koko kehon lihaskunnon vahvistaminen, tasapainon parantaminen, liikkuvuuden lisääminen tai vaikka kävelykyvyn säilyttäminen. Keinot tavoitteiden saavuttamiseksi vaihtelevat asiakkaan liikunta- sekä toimintakyvystä riippuen. Voimme esimerkiksi treenata lihaskuntoa käsipainojen tai kahvakuulan avulla, harjoittaa tasapainoa palloa heitellen tai voimistella ja venytellä kehonpainon avulla. 

 

Yksilöjumppaa voi toteuttaa myös vuoteessa, jos seisten tai istuen liikkuminen on haasteellista. Tai jos tarvitsee täyden avun liikkumiseen. Liikunta voi olla joko ohjattua ja omin voimin toteutettua tai ihan täysin autettua. Sisältö muodostuu aina asiakkaan liikuntakyvyn ja sen hetken voinnin mukaan. Joskus jumppa on jäsenten liikuttelua minun toimestani, toisinaan vointi sallii jumpata sängyn laidallakin istuen. Kummassakin tapauksessa jäsenet saavat kaivattua liikettä ja olo kohenee, mikä on vuodejumpan päätavoitteena. Jumppaan sisältyy loppurentoutuksena intialaista päähierontaa sekä tarpeen mukaan myös jumpan aikana intialaisittain maustettua käsi- ja jalkahierontaa.

Ensimmäisellä tapaamisella kartoitan asiakkaan liikuntakykyä ja laadin niiden perusteella suunnitelman liikkumiselle, jota sitten toteutetaan yhteisillä harjoituskerroilla esimerkiksi 30 - 60 minuuttia 1 - 2 kertaa viikossa.

Viikkojumppa

Viikkojumppa on luonnollisesti viikottain toteutettava liikuntatuokio hoivakodin tai palveluasuntojen asukkaille. Sisältövaihtoehtoja ovat esimerkiksi tuolijumppa tai -tanssi, tasapainotreeni tai lihaskunnon kohotus. Viikkojumpan päätavoitteena on yhdessä liikkumisen ilo ja mukaansatempaavan musiikin tahdissa jäsenet lähtevätkin liikkeelle melkein huomaamatta. Ryhmien sisältö voidaan toteuttaa osallistujien toimintakyvyn mukaan, mutta joukkoon sopii, vaikkei aina jaksaisikaan ihan koko aikaa jumpata. Pelkkä mukana olokin virkistää mieltä ja laulukin saa raikua tuttujen iskelmien soidessa.

Ulkoiluapu

Raitis ilma ja ulkoilu tekevät hyvää meille kaikille. Lenkki lähimetsässä tai vaikka lähimmälle puistonpenkille yhdessä turvallisen ja luotettavan kaverin kanssa. Omin jaloin tai apuvälinein - yhdessä onnistumme. 
 

Intialainen päähieronta

Erittäin rentouttava ja rauhoittava alunperin Intiasta lähtöisin oleva hierontamuoto. Hieronnan aikana käsittelen lempeästi erilaisilla hierontaotteilla yläselän, hartianseudun, niskan, olkavarret ja pään alueen. Hieronta parantaa lihasten verenkiertoa, hapenottokykyä ja aineenvaihduntaa. Päähieronta auttaa tehokkaasti mm. niska- ja hartiajännityksiin, päänsärkyyn, stressiin ja unettomuuteen. Hieronta tapahtuu vaatteen päältä  (mieluiten puuvillainen materiaali ) joko istuen tai vuoteessa selinmakuulla. Hieronnan jälkeen olo on levollinen, rentoutunut ja kuitenkin virkistynyt. Sopii erityisesti jäykkäniskoille ja rauhattomille sieluille.